Imam restavracijo, kjer ponujamo vrhunsko kulinariko. Doma sem začela uporabljat ekstra deviško oljčno olje za pripravo lastne hrane. Ugotovila sem, da je hrana veliko bolj dobra s tem oljem. Hrano doda poseben okus in doda k vrenosti. Zato sem se odločila, da tudi v restavraciji dodam ekstra deviško oljčno olje v pripravi hrane. Do sedaj se je ekstra deviško oljčno olje nahajalo samo na mizah, kjer se je odajalo solatam. Res, da je cenovno to nekoliko višji zaloaj za restavracijo, vendar se je izplačalo. Gostje so bili zelo zadovoljni in dober glas se je razširil. Seveda uporabljamo za pripravo hrane sveže surovine. Izbiramo kvalitetno zelenjavo, v kolikor je le mogoče od lokalnih pridelovalcev. Za meso smo se dogovorili z registriranimi kmetijami.
Sedaj je naša restavracija postala znana po kakovostnih surovinah, kamor sodi tudi ekstra deviško oljčno olje, ki ga dodajamo pri pripravi hrane. Za vikend imamo takšno gužvo, da se morajo gostje najmanj mesec dni prej rezervirat. Res je veliko dela, ampak si ponosen, ko vidiš, da se je tvoj trud izplačal. Rada gledam goste, ko uživajo ob hrani. Seveda rada tudi prejmem pohvalo, sploh če je to v javni obliki. Tako so me letos proglasili za naj kuharico. Ponosna sem nase in se že veselim, kako bomo sestavili nove jedilnike. Ne more biti vedno ista hrana na jedilnik več let. Gostje se lahko naveličajo, zato je potrebno ves čas spremljati tudi želje gostov. Vedno več je ljudi, ki ne uživa mesa in mesnih izdlekov, zato smo tudi v tej smeri priredili jedilnik.
Določeni ljudje so tudi alergični, za tiste pa pripravljamo hrano v posebej ločenem delu, da ne pride do navzkrižne kontaminacije. Na jedilniku imamo hrano brez glutena in brez laktoze. Za vse goste pa so na mizah original steklenice za ekstra deviško oljčno olje, za tiste ki si ga še želijo dodati k hrani.